EFTA-Benelux Flexo Award

  •   expertises:
  • > merkontwikkeling
  • > productontwikkeling
  • > packaging design
  • > merkregistratie

Amica: Prijswinnende bio-based verpakkingslijn

De naam Veenbaas Potgrond staat voor gezonde potgrond met respect voor de aarde. Amica is nieuw binnen de potgrondcategorie: 100% plantaardig tuinieren! Natuurlijke bronnen zijn waardevol, maar niet onuitputtelijk. Daarom moeten we er met respect mee omgaan. Amica bestaat uit alleen hernieuwbare grondstoffen, zoals bladcompost, kokosvezel, houtvezel en hernieuwbaar veen. Zo kunnen ook toekomstige generaties beschikken over dezelfde voorraden en mogelijkheden als wij. Wanneer je Amica gebruikt, draag je bovendien bij aan het natuurlijke ecosysteem van de bodem. Dat maakt Amica duurzaam en verantwoord.

Amica is een plantaardig en biologisch product, vrij van dierlijke componenten en daarom mede geschikt voor veganisten. Bovendien bevatten de producten geen chemische en kunstmatige toevoegingen die het natuurlijke ecosysteem verstoren. De 100% organische aarde stimuleert een rijk en gezond bodemleven, wat zorgt voor een natuurlijke balans van de bodem. De door FoodBooster Peter Fransz ontworpen bio-based verpakkingslijn sluit dan ook geheel aan bij dit concept en is bekroond met een EFTA-Award.

Naast het ontwerp met een natuurvriendelijke uitstraling moet natuurlijk ook de verpakking zelf daar volledig aan voldoen. In nauwe samenwerking met Oerlemans Plastics zijn wij gaan kijken naar het bedrukken van een ‘biobased’ folie. Dat was een van de grootste uitdagingen op pre-pressgebied. De folie van deze verpakking is in maar liefst tien kleuren bedrukt, inclusief een mat- en glanslak. Leuk om te ervaren dat wij (die het flexografisch drukprocedé als een van de specialiteiten hebben) in staat zijn om tot prijswinnende eindresultaten te komen.

Vooraf aan de verpakkingsontwerpen is er een naam bedacht en een merkbeeld ontwikkeld dat aansluit bij dit product. Uiteraard is ook de benodigde merkregistratie verzorgd, door Foodbooster Gilbert van Asselt  Ook de productondersteuning is bij een introductie van groot belang. Daarbij zijn o.a. productbrochures, presentaties voor inkopers, winkelmateriaal en consumentenacties gerealiseerd.

Contact

« Terug naar het overzicht