Hans Sangers

  •   expertises:
  • > sales- & accountmanagement
  • > strategie
  • > inkoopmanagement
  • > marktonderzoek
  • > BI & data-analytics

“Inspraak zonder inzicht leidt tot uitspraken zonder uitzicht.”

Ik heb inmiddels ruime ervaring opgedaan in diverse marketing- en salesfuncties in de foodsector. Zo was ik onder meer productmanager bij Johma en Koopmans Consumentenproducten, nationaal accountmanager bij Friesland Foods, commercieel vestigingsdirecteur bij Sligro, en businessmanager bij Van de Leur Banketspecialiteiten.

In 2008 ben ik mijn eigen adviespraktijk gestart en sinds dat moment ben ik ook werkzaam als vakdocent Inkoopmanagement en Sales- & Accountmanagement in het hoger beroepsonderwijs. Daarnaast verzorg ik workshops en trainingen op deze gebieden. Aan de ene kant ben ik een echte conceptdenker, maar tegelijkertijd ben ik nuchter en heb ik een 'hands-on'-mentaliteit. In mijn beleving is in- en verkoop vooral mensenwerk, waarbij emoties een belangrijke rol kunnen spelen. Persoonlijke interactie is dan ook essentieel. Wel moet er voldoende aandacht blijven voor de rationele kant van de zaak: de feiten. Met moderne middelen is er doorgaans veel informatie voorhanden. Door deze op de juiste manier te gebruiken - data driven sales & purchasig - kom je goed voorbereid op je verkoopgesprek en maak je wellicht zelfs het verschil.

Graag help ik je met de strategische en praktische aspecten van je sales- en inkoopmanagement. Dat begint met een aantal strategische vragen. Op welke markten moet je je richten? En met welke producten of diensten? In welke klanten en producten moet je investeren? En van welke neem je desnoods afscheid? Wat onderscheidt je van je concurrenten? En hoe draag je dat uit naar je (potentiële) klanten? We formuleren en toesten je commerciële strategie in de volle breedte en vertalen dit concreet naar je organisatie en de markt.

Ook gerichte trainingen en coachingstrajecten zijn mogelijk, bijvoorbeeld voor het voeren van commerciële gesprekken, klant- en productportfoliomanagement en leveranciers- en inkoopportfoliomanagement.

Linkedin: https://www.linkedin.com/in/hans-sangers/
Website: https://www.brandaris-mss.nl/

Contact

« Terug naar het overzicht