Henk Markus

  •   expertises:
  • > productontwikkeling
  • > foodinnovatie
  • > restaurant-expertise

"Eerlijke, regionale producten: duurzaam ondernemen zit me in het bloed!"

Ik ben werkzaam bij het MentorProgramma Friesland. Ik ben een ambitieus en ondernemend persoon met een brede ervaring in de horeca en een grote voorliefde voor regionale producten. Duurzaam ondernemen zit me in het bloed, ik kies dan ook bewust voor Friese ingrediënten, duurzaam gevangen vis, scharrelvlees en seizoensgebonden producten. Scharrelvlees als Schweachster Angus, kokkeltjes en harder uit de Waddenzee, duurzaam gevangen vis van de kotter BCK-40, biologische groenten van de tuin, geitenkaas van De Oude Streek: het zijn slechts enkele voorbeelden van eerlijke, regionale producten.

De afgelopen jaren heb ik mooie erkenningen ontvangen, waaronder die van 'het meest duurzame restaurant van Nederland' (Gault Millau), 'de meest sociaal-maatschappelijke onderneming van Friesland' (Sesame) en vermeldingen in vele toonaangevende culinaire gidsen in de Benelux. Op het gebied van smaakcombinaties in de vegetarische keuken won ik de prestigieuze Librije Sustainability Award met een vegetarische kookwedstrijd. Om dit allemaal te kunnen waarmaken, beschik ik over een groot netwerk van ambachtelijk werkende foodproducenten, agrariërs en horeca-ondernemers.

LinkedIn: https://www.linkedin.com/in/henk-markus-18844a80/

Contact

« Terug naar het overzicht